Co je to RSS kanál

Napsal(a) Napsáno středa, 19 červen 2013 Zveřejněno v Pojmy Přečteno 3105 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Zkratka RSS znamená "Really Simple Syndication", tedy opravdu prosté publikování. XML soubor, který publikuje tyto informace se nazývá RSS kanál nebo-li RSS zdroj je většinou na stránkách vyobrazen jako ikonka s tečkou a dvěma oblouky.



Pomocí RSS čtečky(softwaru) lze z webů prostřednictvím právě RSS kanálů (zdrojů) automaticky odebírat novinky na vaše webové stránky, aplikace v PC nebo za pomoci webové služby.

Pokud najdete na webu tuto ikonu s RSS, tak po kliknutí se dostanete do RSS feedu (kanálu). Zobrazí se Vám pod sebou výpis článků nebo aktualit pro danou stránku. Tento výpis (odkaz) si můžete integrovat do speciální aplikace nebo do běžného internetového prohlížeče. Stačí zkopírovat url adresu a přidat ji do Vámi vybraného řešení.

RSS zdroje se většinou vyskytují u zpravodajských serverů, kde se často přidávají, nebo aktualizují články. Dnes již má většinou každá kategorie informačního serveru svůj RSS feed, takže Váš odběr může být více specializován.

Není však problém si zřídit RSS zdroj i na svém webu a získat tak možnost sdílení svých článků komukoliv - RSS z pohledu provozovatele.

Odebírat RSS Vám ušetří čas, který můžete strávit jinak. Můžete si „posbírat“ několik RSS zdrojů z různých oblíbených webů, které stejně denně procházíte a mít je na jednom místě. To lze uskutečnit za pomoci RSS čtečky.

Zdroje

 



Naposledy změněno čtvrtek, 20 červen 2013 10:18

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál...

Více z této kategorie: « AdSence Wordpress »


Warning: Creating default object from empty value in /pub/jiranwa/webzpravodaj.cz/web/www/plugins/system/t3/includes/joomla25/modulehelper.php on line 177